Patiëntervaringen

Sinds maart 2017 behandelt mevrouw Hong mij met acupunctuur. Ik had vele klachten zoals; jeuk, eczeem en droge huid; innerlijke koude, slaapproblemen, astma en kortademigheid. Ik gebruikte hormoonzalf tegen de jeuk en antihistamine pillen. Kortom: ik voelde mij miserabel. Aanvankelijk ging ik tweewekelijks een uurtje op de behandelbare van mevrouw Hong, en later drie- en vierwekelijks. De klachten namen geleidelijk aan af; mijn huid herstelde en ik ging beter slapen en ik had het ook niet meer zo koud. Als ik vroeg wat mevrouw Hong nu allemaal deed met die ‘tovernaalden’ vertelde zij grappend dat zij niet zozeer mijn klachten behandelde, maar mijn systeem / lichaam ‘normaal’ ging maken. En zo geschiede; nu anderhalf jaar verder (ja, je moet wat geduld hebben) zijn de genoemde klachten zo goed als verdwenen. Ik gebruik nauwelijks nog medicatie.De behandeling bij mevrouw Hong en haar assistent vind ik zeer prettig, en altijd met gevoel voor humor en persoonlijke contact.

Behandeling door Mw. Hong Dong

Vanaf januari 2018 ben ik een man van 51 jaar onder behandeling bij mevrouw Hong Dong. Na de uitgebreide intake waarin mevrouw Dong gekeken heeft naar mijn klachten en de relaties die deze klachten met elkaar hadden is er een behandeling gestart. Mijn klachten hadden voornamelijk te maken met het niet goed werken van mijn spijsvertering.
De eerste periode was deze behandeling best intensief en ben ik meerdere keren in de praktijk geweest. Van de naaldjes die voornamelijk in mijn voeten gezet worden voel je eigenlijk niets en het uurtje ontspanning in een van de behandelkamers is heerlijk.
Normaal gesproken sta ik sceptisch tegenover alternatieve geneeskunde maar mevrouw Dong heeft voor mij bewezen dat de behandeling echt werkt en effectief is.
Direct naar de eerste behandeling trad er verbetering op in mijn systeem, mijn probleem zat hem vooral in mijn darmen, de spijsvertering en de uitputting van mijn systeem door deze klachten. Al naar 2 behandelingen stabiliseerde mijn probleem zich en van frequent buikpijn en diarree is geen sprake meer. Ik heb nu over het algemeen een keer per dag een normale stoelgang en merk ook dat de rest van mijn systeem zich aan het herstellen is. Mijn huid ziet er beter uit en mijn energie niveau neemt toe. Maar bijvoorbeeld ook mijn allergieën zijn minder nadrukkelijk aanwezig. Mevrouw Hong verklaart dit als het volledige resetten van mijn systeem. Door de accupunctuur behandeling is mijn lichaam zich gaan herstellen en naar verwachting zal dit blijvend zijn.
Wat wel belangrijk is om te weten is dat er naar 5 behandelingen en ook in mindere mate naar 10 behandelingen even een terugval kan zijn, dit was bij mij ook het geval.
Ik ga nu nog gemiddeld een keer per maand naar mevrouw Dong en ben van plan de behandeling steeds verder af te bouwen.
Mevrouw Hong Dong heeft een blij mens van mij gemaakt en ik hoop dat veel mensen de weg naar deze wijze van Chinese geneeskunst gaan vinden. Het helpt echt en voor vele diverse klachten.

Mevrouw Hong Dong bedankt!

Contact

China Acupuncture Clinic
Toulonselaan 122-124
3312 EW Dordrecht
078 6149911

contactpagina

Openingstijden

 Maandag  09:00 - 19:00 uur
 Dinsdag  08:30 - 16:30 uur
 Woensdag  Geopend op afspraak
 Donderdag  09:00 - 19:00 uur
 Vrijdag  08:30 - 16:30 uur
 Zaterdag  Geopend op afspraak
 Zondag  Gesloten

 

© 2018 China Acupuncture Clinic. Realisatie Rex Media

MAAK EEN AFSPRAAK

Met het openbaar vervoer zijn wij in Dordrecht eenvoudig te bereiken aangezien wij ons op ca. 5 minuten van het Centraal Station bevinden. In de omgeving is ook voldoende parkeerruimte aanwezig.