Behandelingen

Hoe gaat een behandeling in zijn werk ?

Ten eerste krijgt u een consult (intake gesprek) met onze TCG-specialist, dit kan ongeveer een uur in beslag nemen. In het consult wordt een diagnose gesteld op basis van de TCG theorie, o.a. observeren, luisteren naar uw verhaal, vragen stellen, uw pols voelen en uw tong bekijken. Vervolgens wordt uitgelegd wat de prognose is, wanneer u kunt starten, welke behandelmethode toegepast wordt en wat het verwachte aantal behandelingen zal kunnen zijn. Kortom gedurende zo’n consult wordt u duidelijk voorgelicht. De keuze of u zich wil laten behandelen is uiteindelijk aan u.

Stap 2: Behandeling

Het resultaat van de diagnose bepaalt de duur van het totale aantal behandelingen dat ook weer beïnvloed wordt door de vorderingen gedurende de behandelingen.
Een behandeling duurt ca. 50 minuten, het aantal behandelingen is afhankelijk van de aandoening en de lichamelijke constitutie van de persoon.
Voor acute aandoeningen zoals de hik, verkoudheid, spit, krampen, enz. zal het aantal behandelingen tussen 1 en 5 liggen.
Voor niet acute aandoeningen zoals overgangsklachten, spastische darmen, pijnen, menstruatieklachten, vermoeidheid enz. zal het aantal behandelingen liggen op minstens 10 (één kuur), echter voor b.v. het stoppen met roken zijn slechts 3-5 behandelingen nodig.