Chinese Fytotherapie

Chinese Kruiden (Chinese fytotherapie) hebben altijd een belangrijke rol gespeeld in de gezondheidszorg van de landen in het Verre Oosten.
Om een recept van Chinese kruiden te verkrijgen dient men zich te wenden tot een Chinese kruidenspecialist die hiervoor een speciale studie heeft gevolgd. Een goede gezondheid is meer dan de afwezigheid van ziekte.  Een goede “Material Medica” , een lijst van alle beschikbare kruiden met hun eigenschappen en hun uiterlijke kenmerken vormt de basis van elke praktiserende kruidenspecialist.


Er zijn alleen in China al zo’n vijfduizend verschillende kruidensoorten en daarvan worden ongeveer tweeduizend soorten gebruikt als medicijn, sommige kruiden worden vaker voorgeschreven dan andere. Een gemiddelde kruidenapotheek heeft zo’n vijfhonderd kruiden in voorraad. Veel specerijen en kruiden die voor medicinale doeleinden gebruikt worden zijn ook terug te vinden in de traditionele keuken. Maar wanneer is bijvoorbeeld gember een medicijn, gesneden gember in een roerbakschotel wordt beschouwd als voedsel, stukjes gember met andere kruiden in b.v. een thee wordt beschouwd als medicijn, knoflook staat bekend als smaakmaker maar ook als medicijn tegen ziekten van hart en bloedsomloop, verkoudheid en slijmvliesontstekingen. 
De Chinese geneeskunde maakt gebruik van planten en mineralen, samengevat onder de noemer “kruiden”. Deze stoffen zijn gerubriceerd op basis van hun voornaamste genezende eigenschappen. Systematisch onderzoek en jarenlange ontwikkelingen hebben in China een medische traditie met een volledig theoretische en klinische achtergrond tot stand gebracht.
Er is veel kennis over de werking van de afzonderlijke kruiden en dit heeft geleid tot een uniek systeem waarbij de kruiden tot speciale recepten gecombineerd worden. Zo’n recept creëert synergetische energie wat inhoudt dat de werking van de afzonderlijke kruiden groter wordt in combinatie met andere kruiden, het recept wordt aangepast aan de persoon.
Bij een juiste toepassing blijkt Chinese geneeskunde veilig en effectief te werken en een krachtig wapen te zijn in de strijd voor gezondheid en genezing.

Contact

China Acupuncture Clinic
Toulonselaan 122-124
3312 EW Dordrecht
078 6149911

contactpagina

Openingstijden

 Maandag  09:00 - 19:00 uur
 Dinsdag  08:30 - 16:30 uur
 Woensdag  Geopend op afspraak
 Donderdag  09:00 - 19:00 uur
 Vrijdag  08:30 - 16:30 uur
 Zaterdag  Geopend op afspraak
 Zondag  Gesloten

 

© 2018 China Acupuncture Clinic. Realisatie Rex Media

MAAK EEN AFSPRAAK

Met het openbaar vervoer zijn wij in Dordrecht eenvoudig te bereiken aangezien wij ons op ca. 5 minuten van het Centraal Station bevinden. In de omgeving is ook voldoende parkeerruimte aanwezig.