Vijf elementen acupunctuur

De Vijf Elementen van de natuur: Hout, Vuur, Aarde, Metaal en Water zijn van oudsher onderdeel van de Chinese filosofie en Traditionele Chinese Geneeskunde (TCG). De Vijf Elementen van de natuur: Hout, Vuur, Aarde, Metaal en Water zijn van oudsher onderdeel van de Chinese filosofie en Traditionele Chinese Geneeskunde (TCG). Vijf Elementen Acupunctuur wordt al meer dan tweeduizend jaar gebruikt in de traditionele Chinese geneeskunde als een methode voor diagnose en behandeling. In deze vorm van acupunctuur is het uitgangspunt dat bij ieder mens één van de vijf elementen het meest op de voorgrond treedt. Je kunt daardoor spreken van een Vuur-type, Water-type enz.

De wereld om ons heen wordt bestuurd door dezelfde universele kracht die onze lichaam, geest en ziel beheerst. De cyclus van verandering die zich manifesteert in de seizoenen van het jaar beïnvloedt ons. De manieren waarop de elementen en de bijbehorende componenten met elkaar interageren, worden verklaard door de cyclus binnen de theorie van de Vijf Elementen. De vijf elementen voeden en controleren de energieën en maken het in evenwicht. De wereld om ons heen wordt bestuurd door dezelfde universele kracht die onze lichaam, geest en ziel beheerst. De cyclus van verandering die zich manifesteert in de seizoenen van het jaar beïnvloedt ons. De manieren waarop de elementen en de bijbehorende componenten met elkaar interageren, worden verklaard door de cyclus binnen de theorie van de Vijf Elementen. De vijf elementen voeden en controleren de energieën en maken het in evenwicht. Als je in balans bent, functioneert de cyclus van de vijf elementen op hun goede volgorde. Metaal staat voor loslaten en Hout voor een nieuw begin. Je kunt alleen iets nieuws beginnen als je het oude kunt loslaten. En zo is groei nodig om te kunnen bloeien. Als een element niet functioneert is de hele cyclus verstoord. In theorie ontwikkelen we symptomen / ziekten wanneer deze elementen uit balans raken. Dat element is dan iemands zwakste schakel. In ons basiselement liggen zowel onze valkuilen als onze grootste kracht en kwaliteit. Het ontstaan van klachten vindt zijn oorsprong in een disbalans of zwakte van het element dat het meest wezenlijk is voor iemand. Het weer in balans brengen en vitaal maken van dit element is dan het belangrijkste doel voor een Vijf Elementen acupuncturist, dit in tegenstelling tot primair gericht zijn op de klacht zelf. Klachten worden vooral gezien als een signaal. Wij behandelen niet alleen een klacht maar mensen met de klacht.

Hoe Vijf Elementen Acupunctuur werkt
De Vijf Elementen acupuncturist beoordeelt de toestand van de patiënt door zintuigen, weefsel, kleur, smaak en emotie etc. te observeren en te evalueren. Dit stelt de acupuncturist in staat om het specifieke element dat een individu vertegenwoordigt te bepalen en om een gepersonaliseerd behandelplan te formuleren.Eerder dan alleen maar de symptomen onder het tapijt te vegen, behandelt Vijf Elementen Acupunctuur de onderliggende oorzaken van een ziekte die erop gericht is herhaling in de toekomst te voorkomen. Voor zover de natuur dit toestaat, helpt de oude Vijf Elementen Acupunctuur de geest, ziel en het lichaam zichzelf te genezen.

Image

Contact

China Acupuncture Clinic
Toulonselaan 122-124
3312 EW Dordrecht
078 6149911

contactpagina

Openingstijden

 Maandag  09:00 - 19:00 uur
 Dinsdag  08:30 - 16:30 uur
 Woensdag  Geopend op afspraak
 Donderdag  09:00 - 19:00 uur
 Vrijdag  08:30 - 16:30 uur
 Zaterdag  Geopend op afspraak
 Zondag  Gesloten

 

© 2018 China Acupuncture Clinic. Realisatie Rex Media

MAAK EEN AFSPRAAK

Met het openbaar vervoer zijn wij in Dordrecht eenvoudig te bereiken aangezien wij ons op ca. 5 minuten van het Centraal Station bevinden. In de omgeving is ook voldoende parkeerruimte aanwezig.