FSN Acupunctuur

Image

WAT IS FSN?

FSN, Fu's Subcutane Needling, is een moderne acupunctuurtechniek die ontwikkeld is in de jaren negentig door een Chinese professor dr. Zhonghua Fu. FSN wordt, in vereenvoudigd Chinees, “drijvende acupunctuur” genoemd waarvan de Chinese uitspraak "Fu Zhen" is. Deze naam heeft een dubbelzinnige betekenis: "Fu" is de achternaam van de uitvinder, maar in het Chinees betekent "Fu" ook zwevend of drijvend. "Zhen" betekent acupunctuur.

HOE WERKT HET?

Deze acupunctuurtechniek gaat als volgt te werk: een speciale trocar-naald wordt in de onderhuidse bindweefsellaag gebracht en in deze laag geprikkeld om gespannen of afwijkende spieren, waardoor musculoskeletale aandoeningen en pijnlijke stoornissen worden veroorzaakt, te behandelen. Met andere woorden, FSN richt zich voornamelijk op de behandeling van Ashi-punten of Myofascial Trigger Points (MTrP's), die vaak gepaard gaan met pijn. Myofasciale triggerpunten worden beschreven als hyperirriteerbare plekken in de skeletspier die geassocieerd worden met palpabele knobbeltjes in strakke spiervezels.

KENMERKEN

Er wordt gebruik gemaakt van een wegwerpbare droge naald. Het is eenvoudig, pijnloos, veilig en heeft geen bijwerkingen. 

 • FSN kan een aanzienlijke en onmiddellijke verlichting bieden en soms sneller werken dan anesthesie.
 • FSN kan worden gebruikt om de meridianen te deblokkeren en de collaterals langdurig en uitgebreid te activeren, het metabolisme te bevorderen en het zelfherstellend vermogen te verbeteren. Hierdoor herstelt het menselijk lichaam van aandoeningen en klachten zonder medische tussenkomst. 
 • FSN heeft voordelen door een breed scala aan indicaties zoals sommige acute en chronische pijnaandoenijgen aan spier- en gewrichtsbanden met goede resultaten
  Tenniselleboog
  Schouderpijn
  Nekpijn
  Onderrugpijn
  Ischias
  Tendinitis
  Fibromyalgie
  Trigeminale pijn
Image
Image

Contact

China Acupuncture Clinic
Toulonselaan 122-124
3312 EW Dordrecht
078 6149911

contactpagina

Openingstijden

 Maandag  09:00 - 19:00 uur
 Dinsdag  08:30 - 16:30 uur
 Woensdag  Geopend op afspraak
 Donderdag  09:00 - 19:00 uur
 Vrijdag  08:30 - 16:30 uur
 Zaterdag  Geopend op afspraak
 Zondag  Gesloten

 

© 2018 China Acupuncture Clinic. Realisatie Rex Media

MAAK EEN AFSPRAAK

Met het openbaar vervoer zijn wij in Dordrecht eenvoudig te bereiken aangezien wij ons op ca. 5 minuten van het Centraal Station bevinden. In de omgeving is ook voldoende parkeerruimte aanwezig.