Pols-en enkelacupunctuur

Pols- en enkelacupunctuur is aan het eind van de vorige eeuw ontwikkeld door Dr. Xinshu Zhang in het ziekenhuis van Shanghai. Hij noemde het Wrist Ankle Acupuncture (WAA).

De pols- en enkelacupunctuur (PEA) is een behandelmethode waarbij men onderhuids naalden plaatst ter hoogte van de polsen en enkels.

PEA gebruikt op de pols en op de enkel zes acupunctuurpunten, die op een heel speciale wijze aangeprikt worden, namelijk erg oppervlakkig en de naald wordt dan onder de huid doorgeschoven.

Deze techniek is gebaseerd op de “huid-neuraal” mechanismen gerelateerd aan onze embryologische ontwikkeling en is een ideale aanvulling op de klassieke acupunctuur. De naalden kunnen ook in situ gehouden worden voor ongeveer een dag, net zoals ooracupunctuurnaalden, een soort verblijfsnaalden dus. De naalden kunnen dan na het inbrengen afgeplakt worden met tape. Zo kan het therapeutische effect versterkt worden.

In China is de PEA een afzonderlijke tak geworden aan de eeuwenoude boom van de Chinese acupunctuur en de aspecten worden beschreven in diverse leerboeken. Terwijl de PEA in China bekend geworden is, is deze tak van acupunctuur vrijwel onbekend in het westen. Een van de beste indicaties waar PEA voor ontwikkeld is de behandeling van chronische pijnklachten.

Contact

China Acupuncture Clinic
Toulonselaan 122-124
3312 EW Dordrecht
078 6149911

contactpagina

Openingstijden

 Maandag  09:00 - 19:00 uur
 Dinsdag  08:30 - 16:30 uur
 Woensdag  Geopend op afspraak
 Donderdag  09:00 - 19:00 uur
 Vrijdag  08:30 - 16:30 uur
 Zaterdag  Geopend op afspraak
 Zondag  Gesloten

 

© 2018 China Acupuncture Clinic. Realisatie Rex Media

MAAK EEN AFSPRAAK

Met het openbaar vervoer zijn wij in Dordrecht eenvoudig te bereiken aangezien wij ons op ca. 5 minuten van het Centraal Station bevinden. In de omgeving is ook voldoende parkeerruimte aanwezig.