Cupping

Cupping is een behandelwijze en een aanvulling op TCG (Traditionele Chinese Geneeskunde) waarbij een vacuüm boven de huid van een patiënt gecreëerd wordt. De bollen, gemaakt van glas, plastic of bamboe, worden op de huid van de patiënt geplaatst en vervolgens vacuüm gezogen. Dit kan door gebruik te maken van door de lucht in de bollen te verwarmen of d.m.v. een pomp. Nadat de bollen op het lichaam worden geplaatst zullen deze zich aan de huid vastzuigen en daardoor slechte lichaamsstoffen uitdrijven.
De therapie wordt gebruikt om wat in oosterse geneeswijzen bekend staat als 'stagnatie', te verlichten. Cupping wordt gebruikt om ziektes zoals griep, kortademigheid en bronchitis te behandelen. Het wordt ook gebruikt om pijn aan de nek, rug, schouders en andere spieren te behandelen.

Na de behandeling zijn grote ronde blauwe tot paarse plekken zichtbaar op de plek waar de bollen hebben gezeten. Cupping werkt door in de diepte. Na het verdwijnen van de roodheid zal een verbetering optreden.

Image

Contact

China Acupuncture Clinic
Toulonselaan 122-124
3312 EW Dordrecht
078 6149911

contactpagina

Openingstijden

 Maandag  09:00 - 19:00 uur
 Dinsdag  08:30 - 16:30 uur
 Woensdag  Geopend op afspraak
 Donderdag  09:00 - 19:00 uur
 Vrijdag  08:30 - 16:30 uur
 Zaterdag  Geopend op afspraak
 Zondag  Gesloten

 

© 2018 China Acupuncture Clinic. Realisatie Rex Media

MAAK EEN AFSPRAAK

Met het openbaar vervoer zijn wij in Dordrecht eenvoudig te bereiken aangezien wij ons op ca. 5 minuten van het Centraal Station bevinden. In de omgeving is ook voldoende parkeerruimte aanwezig.